Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“

Daugiau paieškos rezultatų...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gabijos svajonė

Būdama ketverių metukų, Gabija susirgo sunkia onkologine liga. Gydymas buvo sėkmingas – mergaitė pasiekė remisiją ir kurį laiką džiaugėsi nerūpestinga vaikyste. Gabijos šeima nuoširdžiai tikėjo, kad liga nebesugrįš, ir kad ilgi varginančio gydymo metai – jau praeityje.
 
Deja, 2011 m. rugpjūtį aštuonmetės Gabijos šeimą skaudi žinia sukrėtė antrą kartą – ūmi limfoblastinė B limfocitų leukemija sugrįžo… Ir vėl atėjo sunkių išbandymų metas: Gabijos laukė intensyvus ir varginantis gydymas, ilgi mėnesiai ligoninės palatoje, o nukritus kraujo rodikliams – ir slegianti vienatvė (izoliacija). Šiuo metu mergaitė ruošiama kaulų čiulpų transplantacijai.
 
Iki šiol Gabijos dienas, lėtai slenkančias gydantis onkohematologijos skyriuje, praskaidrindavo mamos nešiojamasis kompiuteris. Pradinukė Gabija, puikiai mokanti skaityti ir rašyti, žaidė kompiuterinius žaidimus, internete sėmėsi žinių ir idėjų savo mėgstamam užsiėmimui – karoliukų vėrimui, žiūrėjo animacinius filmukus.
 
Deja, ilgai naudotas kompiuteris neatlaikė ir sugedo. Nuliūdusios Gabijos mama mums prasitarė, kad mergaitė svajoja apie naują nešiojamąjį kompiuterį su interneto ryšiu.
 
Ištikimųjų rėmėjų dosnumo dėka gyvuojantis „Rugutės“ fondas mielai sutiko išpildyti šią svajonę ir netrukus padovanojo Gabijai naują nešiojamąjį kompiuterį. Šiandien Gabija vėl gali naršyti vaikiškose internetinėse svetainėse, tobulinti savo karoliukų vėrimo įgūdžius, žaisti, žiūrėti linksmus animacinius filmukus, bendrauti su išsiilgusiais šeimos nariais ir mylimais draugais. Viliamės, kad naujasis kompiuteris padės Gabijai ištverti ir sunkų potransplantacinį laikotarpį.
 
Už vaikų svajones, virstančias realybe, kaip visuomet, dėkojame savo ištikimiesiems rėmėjams!
Turite idėjų kaip padėti sunkiai sergantiems vaikams ?

Parašykite mums