Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“

Daugiau paieškos rezultatų...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dėl vaikų ir vaikams

Besibaigiant dar vieniems pačių įvairiausių įvykių ir istorijų kupiniems metams, norisi stabtelėti ir atsisukti atgal. Kokie buvo šie metai? Neabejotinai vieni iš pačių sudėtingiausių per šešiolika fondo veiklos metų. Vienus vaikus išleidome į saugią remisijos salą, kitus vis dar lydime kelionėje per ligą. Jausdami begalinį ilgesį, kelis kovotojus išlydėjome amžinybėn…

Atmintyje išliks pavasarį patirtas iššūkis, kai buvo uždarytos šalių sienos, o mes privalėjome rasti galimybę į Lietuvą įvežti Ainaro gydymui būtinus medikamentus. Tada išgyvenome tikrą trilerį, kai medikamentai vėlavo ir galop pradingo. Tačiau visi rūpesčiai atsipirko su kaupu, nes šiandien džiaugiamės matydami Ainarą pasiekusį remisiją ir grįžtantį į nerūpestingą paauglystę.

Beje, vis iškylantis nekompensuojamų medikamentų poreikis lydėjo apskritus metus. Džiaugiamės, kad galėjome padėti visiems, kas į mus kreipėsi, nes toks ir yra pagrindinis „Rugutės“ tikslas. Čia ir dabar atskubėti į pagalbą, kai reikia nupirkti medikamentų ar apmokėti genetinius tyrimus, kurie lemia tolesnį gydymo pasirinkimą, kai būtina padengti operacijų užsienio klinikose išlaidas. O kur dar aprūpinimas trūkstamomis slaugos priemonėmis, kurios atrodo lyg smulkmenos, tačiau iš tikrųjų yra be galo naudingos. Dvi nedidukės skalavimo skysčio kapsulės gali greitai užgesinti burnytėje kilusį gaisrą ir padėti mažajam pacientui be skausmo suvalgyti taip reikalingą kąsnelį maisto.

Jau trylika metų išlaikome „Rugutės namus“, kuriuose saugiai gali apsigyventi šeimos, kovojančios su vaiko onkologine liga. Jau pasakojome apie šeimą iš Latvijos, kurios tėtis apsistojęs šiuose namuose turi galimybę būti netoli žmonos ir dukrelės, jas palaikyti bei džiuginti savo pagamintu maistu.

Ne mažiau svarbu suteikti labdarą šeimoms vaiko gydymo metu, nes, vaikui susirgus onkologine liga, suprastėja šeimos finansinė situacija: stipriai sumažėja pajamos (hospitalizacijos metu vienas iš tėvų turi slaugyti vaiką ligoninėje ir ilgą laiką negali dirbti), be to, žymiai padidėja šeimos patiriamos išlaidos.

Visa tai tik kelios kryptys, pagal kurias skirstėme Jūsų, mieli Rėmėjai, aukas. Ne kartą sakėme, kad be Jūsų paramos, negalėtume žengti nė žingsnio, be Jūsų peties, sukluptume ir galbūt pasuktume atgal. Tad dar kartą sakome, Jūsų buvimas kartu – neįkainojama vertybė.

Turite idėjų kaip padėti sunkiai sergantiems vaikams ?

Parašykite mums