Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“

Daugiau paieškos rezultatų...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kornelija

  Aš esu Kornelija ir 2002 metais man buvo diagnozuotas II pirštakaulio piktybinis navikas. Tuo metu man buvo tik 3 metukai. Išgyvenau chemoterapijos kursą, grįžau namo, lankiau darželį ir po 4 metų, 2006 metais liga man atsinaujino ir smogė šiek tiek sunkiau nei prieš tai.

Diagnozė – Ewingo sarkoma. Taigi, turėjau kairės rankos II piršto ir II delnakaulio amputaciją, chemoterapiją, autologinę kamieninių ląstelių transplantaciją (KKLT), spindulinę terapiją. Vėliau, išgyvenusi visą gydymą, tapau labai dažna dienos stacionaro lankytoja, nes esant remisijai tikrai dažnai tekdavo aplankyti savo pačią geriausią ir nuostabiausią gydytoją Sonatą Šaulytę – Trakymienę.

Po ligos visą savo paauglystę aktyviai veikiau Lietuvos šaulių sąjungoje, prisidėdavau prie įvairių renginių ir vaikų stovyklų organizavimo savo mieste Tauragėje ir didžiąją savo laisvalaikio dalį skirdavau savanorystei.

Šiuo metu man jau yra 22 metai. Esu aktyvi šaulė. Svarbią ir didelę mano gyvenimo dalį ir užima savanorystė. Šiuo metu studijuoju 3-ame kurse bendrosios praktikos slaugą. Esu savo aukštosios mokyklos studentų atstovybės prezidentė. Laisvu nuo studijų metu dirbu Klaipėdos vaikų ligoninėje. Vaikystės išgyvenimai ir patirtys pastūmėjo mane pasirinkti šią specialybę ir tikrai dėl to nesigailiu.

Visiems sergantiems vaikučiams noriu palinkėti pačios didžiausios kantrybės, stiprybės ir vilties. Kažkada tos ligos pasibaigs ir galėsite įgyvendinti visus savo troškimus ir svajones. Šie išgyvenimai, kuriuos jūs patiriate dabar, jus tik sustiprins ir vėliau gyvenime visi sunkumai, su kuriais galbūt teks susidurti atrodys labai paprasti ir lengvai išsprendžiami. Būkite stiprūs ir tvirti, o svarbiausia nepamirškite tikėti!

Turite idėjų kaip padėti sunkiai sergantiems vaikams ?

Parašykite mums