Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“

Daugiau paieškos rezultatų...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Draugystės tiltas Švedija – Lietuva

Džiaugiamės visa širdimi – „Rugutės“ draugų ratas plečiasi ir Lietuvoje, ir užsienyje. Nutiesti draugystės tiltai su Japonija, Turkija, Prancūzija, JAV, Švedija įrodo, kad žmonių gerumui ir rūpesčiui nėra jokių sienų.
 
Nuoširdų dėmesį ir pagalbą „Rugutės“ veiklai skyrusi Lietuvos ambasada Švedijoje, supažindino mus ir su švedu ponu Bengt Nilsson, auginančiu dukrelę Anną, kuri 2000 metais nugalėjo leukemiją. Taip prasidėjo šiltas ryšys su p. Nilsson, kuriam maloniai tarpininkauja Švedijos lietuvė Jonė Šeštakauskaitė.
 
2007 m. lapkričio 24-25 d. Bengt Nilsson kartu su Jone Šeštakauskaite suorganizavo akciją Draugystės tiltas Švedija – Lietuva – į Lietuvą atvažiavo pilnas autobusiukas pačių įvairiausių dovanų, skirtų mažiesiems ligoniukams. Dvi dienas Kaune ir Vilniuje kartu su „Rugutės“ komanda ligoninėse buvo dalinamos dovanėlės vaikams, kurias surinko, kruopščiai supakavo ir perdavė vaikai iš Švedijos. Po šio apsilankymo Lietuvoje, pamačius, ko labiausiai reikia mūsų ligoniukams, draugai iš Švedijos išreiškė nuoširdų norą tęsti užsimezgusią draugystę ir įvairiomis akcijomis prisidėti prie „Rugutės” veiklos.
 
Bengt Nilsson savo sodyboje, esančioje pietų Švedijoje, kas ketveri metai rengia „Džiaugsmo šventę“. Šios šventės idėja atsirado tuomet, kai 1993 metais, norėdamas pralinksminti savo sunkiai sergančią dukrelę Anną, Bengt Nilsson į savo sodybą sukvietė tame pačiame skyriuje besigydančius vaikus su šeimomis. Vėliau šventė tapo tradicija, į kurią kviečiami pietų Švedijos bei kitų šalies ligoninių vaikų onkologiniuose skyriuose besigydantys vaikai su šeimomis, medicinos personalas, rėmėjai. Šventės metu vaikai žaidžia, dainuoja, piešia, vaišinasi.
 
Užsimezgus šiltai draugystei su „Rugute“, šiais metais Bengt Nilsson į „Džiaugsmo šventę“ pakvietė ir Lietuvos vaikučius, sergančius onkologinėmis ligomis, ir jų šeimas. Bengt Nilsson Lietuvos vaikams jau užsakė lėktuvą, kuris nuskraidins juos į Švediją kur kartu su savo likimo draugais jie galės linksmintis, žaisti ir praleisti visą dieną taip, kad ji ilgai visiems išliktų atminty.
 
„Rugutė“ nuoširdžiai džiaugiasi ir dėkoja ponui Nilsson ir visiems jo pagalbininkams už taip šiltai mūsų mažiesiems dovanojamas šypsenas ir tikrą draugystę, už supratimą, kad Kartu – lengviau…
 
 
Turite idėjų kaip padėti sunkiai sergantiems vaikams ?

Parašykite mums