Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“

Daugiau paieškos rezultatų...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Emilijos svajonė

Dažnas iš mūsų sunkiai įsivaizduoja, ką reiškia gyvenimas tarp keturių ligoninės sienų, tačiau šešiolikmetei Emilijai šis išbandymas tęsiasi jau nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio. Nuo tada, kai mergaitė sužinojo, kad serga sunkia onkologine liga – leukemija, namo ji buvo sugrįžusi vos kelis kartus, ir tik labai trumpam.
 
Tokiems ligoniukams kaip Emilija bendravimas su išoriniu pasauliu tampa sunkiai įgyvendinamu uždaviniu. Krintantys kraujo rodikliai, izoliacija ir buvimas toli nuo namų atima galimybę bendrauti su draugais, pažinti pasaulį, semtis žinių ir tobulėti. Kone vieninteliu vaiko langu į pasaulį tuomet tampa nešiojamasis kompiuteris.
 
Vieną gegužės pavakarę Emiliją aplankė dvigubas džiaugsmas. Fondas „Rugutė“ mergaitei padovanojo naują nešiojamąjį kompiuterį, o gydytojai dar tą patį vakarą ją kelioms dienoms išleido namo! „Labai džiaugiuosi, kad gavau naują kompiuterį, ir dėl to esu labai dėkinga žmonėms, kurie jį man padėjo gauti. Su senuoju kompiuteriu buvo labai sunku dirbti, jis strigo, lėtai veikė. Beje, man patinka fotografuoti, o senuoju kompiuteriu buvo sunku tvarkyti nuotraukas, ėmė trūkti atminties… Naujasis kompiuteris greitas, pilnas įdomių programų, galiu puikiai tvarkyti nuotraukas ir džiaugtis visais kitais privalumais.“ – savo džiaugsmu dalijasi Emilija.
 
Nuoširdžiai dėkojame ištikimam „Rugutės“ rėmėjui Pauliui B.,
padėjusiam išpildyti Emilijos norą. Jo gerumo dėka Emilija vėl gali bendrauti, mokytis,
gilinti savo žinias, vystyti meninius gabumus, ir, svarbiausia, greičiau sveikti.
Turite idėjų kaip padėti sunkiai sergantiems vaikams ?

Parašykite mums