Labdaros ir paramos fondas „Rugutė“

Daugiau paieškos rezultatų...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Japonai tiesia pagalbos ranką sergantiems Lietuvos vaikams

Tokijuje vasario 24 dieną įvyko Japonijos nacionalinio vėžio centro (NVC) pediatrinės onkologijos skyriaus, Lietuvos ambasados Japonijoje ir Japonijos ir Lietuvos draugystės asociacijos bendrai organizuotas renginys vaikų onkologinių susirgimų tema.

Dviejų dalių renginio tikslas – supažindinti Tokijo gyventojus su esama pediatrinės onkologijos padėtimi, atkreipti dėmesį į tai, kad iki šiol vėžiniai susirgimai yra antroji pagal skaičių mažųjų mirties priežastis visame pasaulyje.

Mokslinius pranešimus skaitė Japonijos NVC ir Šizuokos prefektūros vėžio centro medikai, darbo su vaikais patirtimi dalijosi Azijos vaikų slaugos sąjungos, Kovos su vaikų vėžiu organizacijos SUCCESS atstovai, savo patirtį pasakojo sunkią kovą su smegenų augliu laimėjusi japonė.

Antroji renginio dalis buvo skirta sergantiems Lietuvos vaikams. Lietuvos ambasados Tokijuje atstovai papasakojo apie tai, kaip Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę“ tapo Gerumo tiltu, sujungusiu japonų širdis ir onkologinėmis ligomis sergančius Lietuvos vaikus.

Lietuvos ambasadoje Tokijuje pažymint Vaikų gynimo dieną parodytas A.Matelio filmas įkvėpė Japonijos ir Lietuvos draugystės asociaciją (JLFA) veiklos prioritetu įvardyti paramą kovai su vaikų vėžiu Lietuvoje. Praeitų metų liepos mėnesį Lietuvoje apsilankė šios asociacijos delegacija. Lietuvos draugai iš Japonijos aplankė ir Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų onkohematologijos poskyryje gydomus centrinės nervų sistemos (CNS) navikais sergančius vaikus.

Asociacijos delegacija aktyviai prisidėjo prie tada vykusios Gerumo akcijos keturmečiui Pijui – už surinktas lėšas buvo nupirkti Pijaus gydymui reikalingi itin brangūs vaistai. Vizito Lietuvoje metu JLFA nariai turėjo progą sutikti ir filmo, įkvėpusio juos šiems poelgiams, režisierių A.Matelį.

Grįžę į Japoniją JLFA nariai nusprendė pradėti Gerumo akciją Kauno klinikoms, kuriose gydomi CNS onkologiniais susirgimais sergantys vaikai iš visos Lietuvos. Akcijos tikslas – surinkti lėšų nuotolinei gyvybinių funkcijų sekimo įrangai , kuri yra būtina norint mažamečiams tiksliai atlikti magnetinio rezonanso tyrimus, įsigyti. Akcija buvo pristatyta ir šeštadienio renginio dalyviams.

Renginio dalyviams buvo parodytas ne vieną aukščiausią kinematografijos apdovanojimą pelnęs A. Matelio filmas „Prieš parskrendant į Žemę“. Šis filmas – tai odė onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, kurie net ir akistatoje su didžiausiu skausmu gyvenimui dovanoja šypsenas, juoką ir tyrą gerumą. Tai pamoka suaugusiems, dažnai nebemokantiems džiaugtis Laiku, tai bežodis kvietimas ištiesti ranką vaikams, kuriems labai reikia mūsų visų pagalbos.

Šaltinis
LR užsienio reikalų ministerijos tinklalapis

Nuoširdžiai dėkojame LR ambasados Japonijoje patarėjai Linai Žukauskaitei, kitiems ambasados darbuotojams už dovanojamą meilę sergantiems vaikams.

Turite idėjų kaip padėti sunkiai sergantiems vaikams ?

Parašykite mums